DORTÍK S JAHODAMA A ŽELATINOU VÝBORNÝ A RYCHLÝ
Potřebné ingredience
Na korpus - 4 vejce,9 lžic krystalového cukru,9 lžic oleje,9 lžic polohrubé mouky,na špičku nože prášku do pečiva.
Náplň - 0,4 l mléka,1 vanilkový puding,2 lžíce krystalového cukru,150 g másla.
Želatina - 1 dcl ovocné štávy,1/2 sáčku jahodového pudinku v prášku ( domácí želatina).
Marmeláda,ovoce.
Postup přípravy
Náplň - z mléka a pudinkového prášku s cukrem uvaříme puding,po vychladnutí ho vyšleháme s máslem.Můžeme přidat trochu rumu.
Želatina - dáme vařit štávu např.z jahod ( pokud nemáte,dejte 1dcl sirupu,1/2 dcl vody ) až bude vřít,vmíchejte jahodový pudink rozmíchaný v trošce vody.NESLADIT.
Vychladlý korpus namažeme marmeládou,cukrářským sáčkem nastříkáme krém,naskládáme jahody a nakonec zalejeme želatinou.
DOPORUČUJI,DORTÍK JE VÝBORNÝ,VLÁČNÝ.A VŠE JE DOMÁCÍ VÝROBA.
!!!!!!!!!!!!!!!!POKUD CHCETE OPRAVDU RYCHLOU PŘÍPRAVU,KORPUS NAMAŽTE POUZE MARMELÁDOU,NASKLÁDEJTE JAHODY A ZALEJTE ŽELATINOU,JE TO RYCHLÉ A TAKÉ VÝBORNÉ !!!!!!!!!!!!
přichystané suroviny na korpus
vyšlehané vejce s cukrem
přidáme mouku,olej ,prdopeč
těsto připravené k pečení
upečený korpus
vyšlehané máslo
jahůdky,uvařený puding
hotový krém
korpus potřený marmeládou
nazdobený krémem
naskládané jahůdky
xxx
hotová želatina
politý dortík želatinou
DOBROU CHUŤ
již nakrojený....
tak,ještě kávičku a můžeme dlabat .....
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé